PUNJENJE USANA HIJALURONOM

Sa procesima starenja naše usne gube na volumenu, postaju manje, tanje, nejasnih kontura i tada se javljaju bore u predelu oko usana. Njihovi krajevi se spuštaju, a crveni deo gubi boju i jedrinu. Kupidonov luk, koji daje seksepilnost usnama postaje manje izražen, a cela linija koja razgraničava rumeni deo usana od kože lica postaje nejasno definisana i zbog togs usne gube jasne konture.

ZAŠTO HIJALURON IMA PREDNOST U ODNOSU NA TRAJNE FILERE?

Prednost popunjavanja usana hijaluronskom kiselinom je u tome sto se postiže prirodan izgled usana nakon tretmana, uz minimalan i kratkotrajan otok. Dejstvo tretmana hijaluronskom kiselinom je privremenog karaktera i svakim novim tretmanom je moguće postići drugačiji izgled.

Trajni fileri daju trajan i nepovratan rezultat koji uključuje rizik i da vam se rezultat ne dopadne, a postoji i mogućnost stvaranja granuloma tokom godina.

punjenje usana hijaluronom

ŠTA TREBA ZNATI PRE PUNJENJA USANA?

Važno je izabrati doktora sa sertifikatom i iskustvom u korišćenju različitih tehnika, koji koristi kvalitetne i registrovane hijaluronske filere. Pre početka rada doktor analizira lice u celini - profil, prednju stranu, usne - da li postoji asimetrija, i iznosi mišljenje kakvi rezultati se mogu postići u skladu sa vašim željama.

DOBRI FILERI, ODLIČNA TEHNIKA I ISKUSAN DOKTOR MOGU DA:

  • popune tanke usne

  • koriguju asimetrije

  • popune sitne bore iznad usana

  • popune ožiljke

  • podmlade usahle usne

  • bolje definisu ivicu usana

  • podignu uglove usana

DA LI JE MOGUĆE POVEĆATI USNE, A SAČUVATI PRIRODAN IZGLED?

Ako je gornja usna znatno tanja od donje, može se samo povećati gornja usna u meri da izgleda lepo i prirodno.

punjenje usana hijaluronom

Ako je gornja usna znatno veća, povećanjem i punjenjem donje usne, smanjiće se nejednakost u veličini i poboljšati izgled. Mogu se korigovati ili samo deo gornje ili deo donje usne. Pacijentu je potrebno objasniti šta će se postići popunjavanjem odredjenog dela ili cele usne ili usana. Na taj način osoba koja je došla na korekciju usana ima jasan uvid u promene koje se mogu postići.

KAKO POVEĆATI USNE, A DA ONE NE IZGLEDAJU PATKASTO?

Takozvane patkaste usne nastaju kao posledica ubrizgavanja prevelike količine filera ili nestručnog ubrizgavanja u pogrešan deo usana. Često se pretera sa ubrizgavanjem filera u liniju koja spaja crveni deo i kožu iznad usana.

DA LI JE ISTO PODMLAĐIVANJE I POVEĆANJE USANA?

Usne koje su izgubile na jedrini i postale usahle sa vertikalnim sitnim boricama, moguće je samo podmladiti hijaluronom a da pritom prirodni volumen usana ostane isti. Dodavanjem filera za osvežavanje, borice će nestati, a koža postati zategnuta i sveža.

ZAŠTO SE POPUNJAVAJU UGLOVI USANA?

Opušteni krajevi usana doprinose starijem i sumornom izgledu lica. Kako bismo postigli vedriji izgled, filere primenjujemo u uglovima usana, a ako je potrebno, i u zoni oko usana.