PODMLAĐIVANJE ŠAKA

Koža na rukama je tanka, lako gubi svežinu i mladalački izgled i gotovo nepogrešivo odaje godine. Kontinuirana izloženost štetnim atmosferskim uticajima, svakodnevno pranje šaka, upotreba deterdženata i sapuna ubrzava proces starenja. Kako bi se sačuvala prirodna hidrolipoidna barijera koja kožu štiti od isušivanja, neophodno je nošenje zaštitnih rukavica pri korištenju deterdženata, nanošenje emolijentnih krema na kožu nakon svakog pranja šaka. Upotreba fotoprotektivnih krema sa zaštitinim faktorom od UV zračenja sprečiće prerano fotostarenje i pojavu fleka.

podmlađivanje šaka

U procesu starenja, najpre se menja tekstura i kvalitet kože. Koža postaje istanjena, gruba, a moguća je pojava pigmentacija (staračke fleke).

Nakon toga, dolazi do gubitka potkožne masti, hipotrofije mišićnih vlakana, koža gubi elastičnost i jedrinu. Naglašene su koštane strukture, tetive i vene.

KADA ZAPOČETI SA ANTI-AGING TRETMANIMA ŠAKA?

Oko tridesete godine se preporučuju prvi, blagi regenerativni i revitalizujući tretmani. Cilj anti-aging tretmana je prevencija, a zatim i ublažavanje prvih znakova starenja.

PREPORUČENI ANTI-AGING TRETMANI:

  • MEZOTERAPIJA za bolju hidrataciju, cirkulaciju i jačanje vezivnog tkiva.

  • HEMIJSKI PILINZI za uklanjanje pigmentacija (staračkih pega).

  • PIRUVIČNI PILING odličan za osveženje kože na šakama. Namenjen je osobama sa suvom, dehidriranom kožom, ali i starijima sa namreškanom kožom šaka i finim borama.

  • RETINOIČNI PILING prosvetljava pigmentacije i ima moćno podmladjujuće dejstvo na kožu.

  • HIJALURONSKI FILERI za nadoknadu volumena usled gubitka potkožne masti. Filerima se ublažava vidljivost vena i tetiva, a ujedno se vraća i jedrina kože.

  • VENUS FREEZE aparat najsavremenije tehnologije, sinergijom radiotalasa i pulsnog magnetnog polja izaziva zatezanje opuštene kože šaka i nadlaktica.