ALIDYA – ANTICELULITNI TRETMAN

U proseku 90% žena se susreće sa pojavom celulita u nekom periodu života. Celulit se obično javlja na nadkolenicama, bedrima, zadnjici, listovima nogu, stomaku, rukama. Celulit je multifaktorijalna bolest. Pored genetskih, mnogi drugi faktori dovode do njenog razvoja. Može se javiti kao posledica hormonskog disbalansa, nepravilne ishrane, nedovoljne fizičke aktivnosti, stresa, pušenja i konzumiranja alkohola. ALIDYA JE JEDINI ZVANIČNO REGISTROVANI PREPARAT KOD NAS I U SVETU ZA LEČENJE CELULITA.

alidya anticelulit tretmani

ŠTA JE ALIDYA?

ALIDYA (Anti Lypo Dystrophyc Agents) je prvi injekcioni rastvor koji je indikovan za lečenje celulita. Baziran je na skupu amino-kiselina. Razvijen je kroz istraživanja italijanskog profesora Motolosea sa Univerziteta Ferara i namenjen je isključivo za medicinsku upotrebu putem mezoterapijskog protokola. Dejstvo Alidye se zasniva na principu složenih fizioloških promena koje su vezane za nastanak i razvoj celulita (gynoid lipodystrofy). Preparat je patentiran širom sveta (u Srbiji takodje) i registrovanjem je svrstan u klasu medicinskih preparata u italijanskom Nacionalnom institutu za zdravlje.

ALIDYA JE NAMENJENA:

  • za lečenje celulita

  • kao dopunski tretman posle liposukcije

  • u okviru intralipoterapije (injekcioni tretman za topljenje masnih naslaga)

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Alidya se ubrizgava tehnikom mezoterapije direktno u regiju zahvaćenu celulitom. Njena posebna formulacija je namenski napravljena za površinsko subkutano tkivo i ona se razlikuje od ostalih proizvoda po tome što deluje i na dublje slojeve kože, a ujedno omogućava i mnogo bolje prilagodjavanje biološkoj sredini u odnosu na postojeće preparate. Alidya je rastvor sa komponentama koje se resorbuju za nekoliko sati i, što je jako važno, ne sadrži supstance sa farmakološkim dejstvom.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

U zavisnosti od stadijuma i tipa celulita sprovodi se od 6 do 12 tretmana, koji se vrše jednom nedeljno. Klinička ispitivanja sprovedena na ženama od 28 do 65 godina pokazala su odličnu toleranciju na Alidya rastvor sa odsustvom kožnih reakcija bilo kog tipa. Efekat redukcije celulita je najbolji u odnosu na druge injekcione tretmane.