MEZOTERAPIJA TELA

Klasična mezoterapija je medicinska tehnika ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u dublje slojeve kože i potkožno tkivo. Koriste se tanke iglice kojima se u odredjenu regiju ubrizgavaju preparati bazirani na različitim aktivnim sastojcima u formi mezoterapijskog koktela. Sastav mezoterapijskog koktela zavisi od toga da li služi za uklanjanje dubokih masnih naslaga, takozvanih masnih jastučića ili za uklanjanje celulita. U osnovi koktela za topljenje masnih jastučića je lipolitik, a sama procedura je označena kao lipoliza i razlikuje se od mezoterapije koja služi za uklanjanje celulita.

mezoterapija tela uklanjanje celulita

KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU LIPOLIZE I MEZOTERAPIJE?

Lipoliza je nehirurška metoda uklanjanja masnih naslaga sa lica i tela i sastoji se u ubrizgavanju lipolitika (phosphatydilcholina) direktno u masno tkivo. Mezoterapija je nehirurška metoda za uklanjanje celulita, koji predstavlja skup degenerativnih promena u potkožnom masnom tkivu.

ŠTA JE CELULIT?

Celulit je skup degenerativnih promena u potkožnom masnom tkivu. Grupice masnih ćelija su zarobljene u pregradama vezivnog tkiva i one vrše pritisak na krvne sudove usporavajući cirkulaciju.

Dolazi do propadanja vezivnog tkiva, nakupljaju se toksini, a narasle masne ćelije vrše pritisak na površinu kože dajući joj izgled pomorandžine kore.

KAKAV JE VAŠ CELULIT?

Da bi lečenje celulita bilo uspešno, doktor treba da proceni koji je tip, vrsta i stadijum razvoja celulita prisutan kod vas.

  • Klasični tip celulita se odnosi na povećane masne ćelije koje potiskuju kožu i prave neravnine na površini. Većina žena ima ovu vrstu celulita.

  • Sekundarni celulit je posledica opuštanja kože, usled prekomernog sunčanja ili usled hormonskog disbalansa kod žena koje su ušle u menopauzu.

  • Mek celulit karakteriše nakupljanje tečnosti i na njega blagotvorno deluje drenaža.

  • Tvrd celulit odredjuje veći broj deformisanih masnih ćelija.

Postoji 4 stadijuma u razvoju celulita i u zavisnosti od toga se odredjuje sastav mezoterapijskog koktela.

mezoterapija uklanjanje masnih naslaga

KAKAV JE SASTAV MEZOTERAPIJSKOG KOKTELA ZA CELULIT?

Mezoterapijski koktel treba da sadrži supstance koje će ubrzati cirkulaciju, pojačati limfnu drenažu i detoksikaciju, obnoviti propalo vezivno tkivo i ubrzati metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti.
Odnos i količina prisutnih supstanci zavise od stadijuma razvoja celulita, a to odredjuje i uspešnost terapije.

KOJI SU REZULTATI MEZOTERAPIJE?

Rezultati variraju u zavisnosti od životne dobi, telesne građe i od toga koliko je izražen problem koji se tretira. Kod većine pacijenata značajni rezultati počinju da se uočavaju nakon 3 do 4 tretmana. U proseku se radi od 6 do 10 tretmana, jednom nedeljno. Koža postaje zategnuta, glatka, dobija na jedrini i gubi se izgled takozvane pomorandžine kore.