3D MEZONITI - ZATEZANJE KOŽE

ŠTA SU MEZONITI?

3D MEZONITI predstavljaju inovativnu tehniku zatezanja, podizanja i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva. Mezonit je tanka, mekana i feksibilna nit, napravljena od biorazgradivog materijala-polidioksanona. Reč je o materijalu koji se već dugo koristi u hirurgiji, bezbedan je i poseduje FDA i CA sertifkate.
Do sada korišćenene nerazgradive niti, zlatne ili Aptos, trajno su se zadržavale u koži i zbog toga su izazivale niz negativnih efekata. Postojala je mogućnost potkožnog zadebljavanja, ožiljavanja, pa i pucanja i pomeranja celih niti ili njihovih delova. Mezoniti su tankog prečnika i nakon 6 do 8 meseci se potpuno razgrađuju unutar tkiva, čime su negativni efekti onemogućeni.

KAKO SE SPROVODI TRETMAN?

Mezonit je resorptivna nit koja je uvučena unutar elastične igle. Igla nam služi da lako i brzo plasiramo niti u različitim pravcima i nivoima kože, čime koži omogućavamo jaku mehaničku potporu u vidu armaturne mreže. Nakon 6 do 8 meseci niti se u potpunosti razgrađuju, a do tada služe da podstaknu niz reparativnih procesa koji dovode do zatezanja i podmlađivanja kože.

3d mezoniti zatezanje koze

Pored toga, mezoniti imaju funkciju da:

  • stimulišu produkciju novih kolagenih vlakana, koji koži obezbeđuju čvrstinu i zategnutost

  • stimulišu stvaranje elastina za elastičnost kože

  • produkuje se hijaluronska kiselina i mnogobrojni faktori rasta

  • poboljšava se mikrocirkulacija za povećano snabdevanje kože kiseonikom i hranljivim materijama

Rezultat svih ovih procesa je zategnuta koža sa manje bora, bolje hidrirana i elastična.

Razgradive mezoniti su revolucionarne jer imaju za cilj da podstaknu stvaranje našeg sopstvenog kolagena koji ostaje u koži, dok niti potpuno nestaju. Efekat zatezanja kože se na taj način produžava na nekoliko godina, sa očuvanjem mimike i prirodnog izgleda.

KADA SE PRIMENJUJU MEZONITI?

Tretman podmlađivanja mezonitima idealan je za osobe kojima nije potreban hirurški fejslifting, a žele da zategnu kožu lica, ojačaju tonus i koriguju bore. Efkasan je za zatezanje gornje trećine lica sa korekcijom vertikalnih i horizontanih bora na čelu, oko očiju, srednje trećine lica sa nazolabijalnim borama. Izuzetne rezultate daje za zatezanje kože donje trećine lica i vrata gde opuštanje kože naročito dolazi do izražaja. Svaka od pomenutih regija može da se tretira samostalno ili kao celina.

mezoniti podmladjivanje koze

Mezoniti se često koriste za ograničene regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože kao što su podvaljak, dekolte, bore ispred i iza uha, krajevi obrva, kao i za opuštenu kožu nadlaktica, unutrašnju stranu butina, kolena i stomaka.

KAKO IZGLEDA TOK TRETMANA?

Neposredno pre tretmana dovoljno je naneti anestetik u vidu krema i nakon 15 minuta koža je spremna za ubacivanje niti. Dimenzije i broj niti variraju u zavisnosti od veličine regije i rezultata koji želimo da postignemo. Tehnika mezoniti je jednostavna za rad i veoma je komforna, jer blago crvenilo koje je prisutno nakon tretmana ne predstavlja prepreku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

EFEKAT MEZONITI?

Efekat mezoniti u zatezanju kože oseća se neposredno nakon tretmana, a pun efekat intervencije vidi se nakon 40 do 60 dana. Dejstvo tretmana traje 2 do 3 godine, nakon čega se može ponoviti.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Mezoniti se ne rade osobama koje boluju od autoimunih bolesti, kod onkoloških oboljenja, poremećaja koagulacije krvi, psorijaze i kada su prisutne promene na koži u vidu raznih infekcija i ekcema.