Nithya kolagen tretman

ŠTA JE KOLAGEN?

Kolagen je glavni strukturni protein u našem telu i daje mu snagu i čvrstinu. Nalazi se u skoro svim tkivima, od kostiju, tetiva, ligamenata do krvnih sudova i kože. Naše telo ga samo proizvodi, ali njegova proizvodnja opada sa godinama starosti. Počev od 25. godine telo prosečno gubi oko 1% kolagena godišnje.

KAKO UTIČE KOLAGEN NA KOŽU?

S obzirom da ovaj protein čini skoro 80% sastava kože smanjena proizvodnja se u najvećoj meri odražava na njen izgled. Dolazi do gubitka elastičnosti, čvrstoće i gipkosti, pa koža postaje opuštenija i javljaju se bore.

Pored starenja, gubitak kolagena mogu da ubrzaju faktori poput UV zračenja, zagađenja, pušenja, kao i ishrana sa visokim unosom šećera.

nithya kolagen tretmani

Kako bi zadržali mladolik izgled, većina antiejdž tretmana sastoji se u stimulaciji kože da proizvodi sto vise kolagena. Ovaj protein toliko je važan za zdravlje, elastičnost, čvrstoću, punoću i lepotu naše kože, da ne postoji plan pomlađivanja koji ne uključuje neku od metoda za podsticanje njegove proizvodnje.

Danas postoji mogućnost da direktno u kožu aplikujemo kolagen koji zadržava karakterisitke prirodnog kolagena, kao što je Nithya kolagen.

ŠTA JE NITHYA KOLAGEN?

Nithya kolagen proizveden je inovativnim tehnološkim procesima tako da poštuje prirodnu biološku strukturu našeg kolagena, zadržavajući čistoću i biološku iskoristivost u tkivu bez mogućnosti neželjenih reakcija.

Nithya kolagen sadrži najefikasniji kolagen tipa 1 za oblikovanje snažne mreže vlakana čime se postiže izuzetna fleksibilnost tkiva.

KAKO DELUJE NITHYA KOLAGEN NA KOŽU?

Aplikovanjem Nithya kolagena u kožu postiže se dvostruki efekat:

1. neposredni efekat usled direktnog ubrizgavanja kolagena tamo gde je to potrebno, a to su ostećenja kože u vidu sitnih bora i ožiljaka, kao i na mestu fotooštećenja

2. dugotrajni efekat nastaje usled stimulacije fibroblasta i sinteze novog kolagena, zbog čega rezultati s vremenom postaju još bolji.

  • terapija kože lica, vrata, dekoltea i šaka usled fotostarenja

  • ublažavanje bora

  • ublažavanje hiperpigmentacija, delovanje na strukturna oštećenja kože, ožiljke od akni

  • ožiljke nakon hirurških procedura

  • jačanje tonusa kože

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Potrebno je uraditi tri tretmana u vremenskom razdoblju od 2 do 3 nedelje između tretmana, i nakon 6 meseci ponoviti još jedan tretman.

Rezultati su impresivni u jačanju tonusa kože, neposredno nakon tretmana koža je zategnuta i vidljiv je lifting efekat. Poboljšanje teksture kože u smislu manje izrazenih bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, vidljivo je nakon 2 nedelje od prvog tretmana.

Specijalna linija kolagenstimulatora S-linija Nithya kolagena

Inovativna linija inspirisana kolagenom koja regeneriše tkivo, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava strukturu i elastičnost kože.

Nithya Smooth je preparat za redukciju finih linija na koži i vidno smanjenje ekspresije bora. Moduliše mišićnu kontrakciju i kreira stanje mišićne relaksacije redukujući fine bore na taj način.

Nithya Shield sa sukcinskom kiselinom moćnih antioksidativnih svojstava koja štiti kožu od oksidativnog stresa, vidljivo poboljšava ten i teksturu kože, posvetljuje tamne kolutove oko ociju.

Nithya Stimulate je unapređena formula peptida, kolagena i hijaluronske kiseline koja intenzivno hidrira kožu i stimuliše sintezu kolagena unutar kože.